Tips en inspiratie

Tips en inspiratie

 

Hieronder zie je een overzicht van onze tips en inspiratievoorbeelden. Heb je ook leuke ideeën? Of wil je nog meer weten over onze tips en voorbeelden? Laat het ons weten!

Kapstok

Een kapstok, maar dan net even anders! Deze oude binnendeur hebben we door wat simpele ingrepen omgetoverd tot een originele kapstok. Een mat zwarte deurklink en zwart gespoten haakjes maken het plaatje compleet!

 

Als je zelf zo'n kapstok wil maken, vergeet dan niet om de deur aan de muur te verankeren. Je wil de kapstok niet op je hoofd krijgen als je een jas pakt.

Kleur in je interieur!

Met kleur kan je ruimtes groter of kleiner laten lijken, maar het kan ook een psychologisch effect hebben. Zo geven blauw en groen een gevoel van ontspanning terwijl rood en oranje juist energie geven. Probeer vooral uit! Als het je niet bevalt is het zo weer terug te brengen in de oude situatie.

Wat is nou eigenlijk precies een interieurontwerp?

Een interieurontwerp is meer dan alleen het verschuiven van een paar meubels. Een volledig interieurontwerp bestaat uit veel verschillende onderdelen:

 

- Indelingsplan

- Moodboard

- Wand- en perspectiefaanzichten

- Kleur- en materiaalplan

- Wandenplan

- Meubelplan

- Verlichtingsplan

 

De basis is natuurlijk een goede indeling van de huidige of nieuwe meubels. Daarbij wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met doorloopruimte en zichtlijnen. Een wandaanzicht of perspectiefaanzicht biedt extra inzicht in de nieuwe situatie; hoe gaat het eruit zien?

 

Een nieuwe indeling kan worden gecreëerd met bestaande meubels, maar in een

interieurontwerp kan ook het selecteren van nieuwe meubels onderdeel zijn. Op basis van een moodboard (ook wel sfeerbord genoemd) worden meubels geselecteerd die passen in de nieuwe indeling, maar ook bij de gewenste sfeer.

 

Het moodboard is ook de inspiratie voor een kleur- en materialenplan. Op basis van de sfeer in het moodboard worden de best passende kleuren en materialen geselecteerd die in de afwerking van het interieur worden toegepast. Denk hierbij aan een vloerkleed, kussens op de bank of gordijnen.

 

Een goed interieur kan niet zonder goede verlichting. Op basis van functies en wensen wordt bepaald waar welk type licht nodig is, waarna er armaturen in de juiste sfeer en

met de juiste karakteristieken worden geselecteerd.

 

Niet iedereen heeft het budget of de wens voor een volledig nieuw interieur. Het is daarom ook zeker mogelijk om voor specifieke onderdelen een advies of ontwerp aan te vragen. Welke interieur gerelateerde vraag je ook hebt, laat het ons weten en we maken een plan op maat speciaal voor jou!

Opknappen

Wat een beetje verf al niet kan doen! Deze oude stoel heeft een prachtige, nieuwe look gekregen door de matzwarte verf. Met andere kussens is deze stoel weer als nieuw.

Maak een moodboard!

Vind je het moeilijk om je eigen smaak te verwoorden? Maak dan een moodboard. Zo krijg je een goed beeld van wat je mooi vindt. Vind je het lastig om zelf een moodboard te maken? Wij hebben een aantal moodboards met veel verschillende stijlen. Hiermee kunnen we jou helpen bij het creëren van jouw moodboard en het vinden van je eigen stijl.

Creatief met kistjes!

Zo'n kast is niet alleen makkelijk te maken. Maar ook nog eens heel praktisch voor moeilijke ruimtes, zoals onder een schuin dak.

Interieurtip: licht

Verlichting in een interieur blijft een lastig onderwerp. Je interieur kan nog zo mooi zijn, maar zonder goede verlichting zal ook de juiste sfeer ontbreken. Hoe verlicht je je huis nu prettig?

 

Zorg in ieder geval voor een goede mix tussen:

1. Algemene verlichting; basisverlichting die zich gelijkmatig over de ruimte verspreid.

2. Functionele verlichting; zorgt voor het juiste werklicht en het aanlichten van mooie elementen in de ruimte.

3. Sfeer verlichting; voor het creëren van sfeer.

 

Naast het type verlichting bepaalt ook het armatuur zelf een deel van de sfeer. In een mooi interieur met de juiste vloer, meubels en kleuren mogen ook mooie armaturen niet ontbreken. Ook hierbij is het verstandig om onopvallende armaturen te combineren met 'eyecatchers'.

Plinten

Ook altijd problemen met plinten die onder een hoek van 45 graden niet mooi tegen elkaar komen? Gebruik een eindstuk. Zorg er wel voor dat het eindstuk wat hoger en breder is dan de plint en kit de overgangen af voor een superstrak resultaat! De eindstukken kun je kant-en-klaar kopen, maar kun je ook zelf maken.